AKTUELLT

Gratiskurs i bildbehandling

Det finns ännu ett par platser kvar på den bildbehandlingskurs som i SOKs regi hålls onsdagarna 11, 18 och 25 november kl 1830–21 i datalokalen i Studiefrämjandet på Källgatan 4 i Strängnäs. Kursen är avgiftsfri för SOKs medlemmar.
Huvudverktyget blir Lightroom. Det programmet bör deltagaren alltså ha i datorn. Jag delger er mina erfarenheter och sedan tipsar/ bygger var och en på med sina erfarenheter. Det blir lite av workshop. Det underlättar att ha boken ”Lightroom från början”. Finns på denna länk.
Målet är, förutom att bli bättre i bildbehandling, att ta fram egna bilder, som vi kan använda i en utställning i Multeum nästa höst. Mejla din anmälan snarast till peter@hennix.eu.
…………………………………………………………………………………………………………

Keith, Susanne och Sven packar påsar med flinka händer

Keith, Susanne och Sven packar påsar med flinka händer

Budjobb gav klirr i klubbkassan

Sevab kommer under hösten att införa ett nytt sorteringssystem av hushållssopor i egnahem (inte hyrda bostäder), vilket innebär att soporna sorteras i färgglada påsar, som sedan läggs i samma soptunna. För att kunna genomföra detta har Sevab vänt sig till föreningar i kommunen.
SOK packade tisdagen den 8 september ett startpaket med de olika påsarna och levererade dem till egnahem i Stallarholmen norr om bron, Håsta hage, Husby och Tuna. För detta har SOK erhållit 5 kr per packat startpaket och 10 kr per utkört startpaket, vilket gav ett inte oansenligt tillskott i kassan.
Det var flinka fingrar som lade färgglada påsrullar och information i en fin vit kasse. Inger Karlsson skötte frambärning av kartonger och sprang nog någon kilometer. Under 2,5 timme var vi nio SOK-are som paketerade 600 påsar och sju som körde ut påsar.
Ett stort varmt tack till Inger och Bo Karlsson, Susanne Lindqvist-Larsson, Bengt Larsson, Nadja och Sven Blomqvist, Rigmor och Hans Eriksson, Peter Larsson samt Keith-Ove Nordebrink.

Text och bild Leif Ekblom

…………………………………………………………………………………………………………

Vitryggad värmde kylig safari

Trots misserabelt väder och osynliga ugglor blev årets ugglesafari en lyckad exkursion. Bland annat kunde flera av deltagarna notera livskryss för järpe och vitryggad hackspett. Läs mer här!

…………………………………………………………………………………………………………

Strandskatorna söker själsfränder

Det finns ett ornitologiskt nätverket som kallar sig Strandskatorna. På sin hemsidapresenterar föreningen sig som ”en sammanslutning för alla fågel/djur och natur-intresserade. Kvinna eller man, unga, medelålders eller äldre – alla platsar”.
Nätverket har sin bas i Norrbotten-Luleå, men har medlemmar i hela långa landet, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder och även medlemmar från övriga
Strandskatorna är ingen officiell förening; ”Men vi anser att vårt nätverk i dagsläget är ett viktigt komplement. Hos oss har du möjlighet att följa med på aktiviteter med kostnader på en mycket låg nivå. Vi trycker mycket hårt på att det ska vara gemytligt och trevligt att vara medlem hos oss. Vi ska ha roligt, lära oss nåt nytt och alla ska vara pusselbitar i ett socialt sammanhang”.
…………………………………………………………………………………………………………

Samarbete med STF & Naturskyddsföreningen

SOK har i samverkan med Studiefrämjandet under 2015 påbörjat ett samarbete om programutbud med STF och Strängnäs Naturskyddsförening. Här kan du läsa STFs program och här finns Naturskyddsföreningens program för 2015.
…………………………………………………………………………………………………………

Strandskatorna söker själsfränder

Det finns ett ornitologiskt nätverket som kallar sig Strandskatorna. På sin hemsida presenterar föreningen sig som ”en sammanslutning för alla fågel/djur och natur-intresserade. Kvinna eller man, unga, medelålders eller äldre – alla platsar”.
Nätverket har sin bas i Norrbotten-Luleå, men har medlemmar i hela långa landet, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder och även medlemmar från övriga
Strandskatorna är ingen officiell förening; ”Men vi anser att vårt nätverk i dagsläget är ett viktigt komplement. Hos oss har du möjlighet att följa med på aktiviteter med kostnader på en mycket låg nivå. Vi trycker mycket hårt på att det ska vara gemytligt och trevligt att vara medlem hos oss. Vi ska ha roligt, lära oss nåt nytt och alla ska vara pusselbitar i ett socialt sammanhang”
…………………………………………………………………………………………………………

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s